Suzer - Återtåget

Jag har precis kommit hem från en lunch med en gammal kompis från min tid i Österrike. Kompisen och jag har inte direkt haft någon kontakt på sisådär fem år, men så hörde han helt plötsligt av sig på ansiktsboken och sa att han skulle vara i Örebro idag, om jag hade lust att käka lunch ihop. Självklart! hojtade jag tillbaka. (Bara för att jag går på pulver så betyder ju inte det att jag inte är flexibel, jag får ju bara byta ut middagen istället för lunchen idag.) Så vi möttes på stora hotellet och sen föreslog HAN ett matställe i MIN stad - ett ställe som jag aldrig varit på. Spännande. God och fräsch mat. Mycket mat. Och många barnvagnar.
Hur som helst, det var väldigt trevligt och opretentiöst, bara lite catching-up, liksom. Snabb lunch, var över på knappt en timme, sen skulle han vidare, men fan vad roligt det var! Jag har underskattat spontanitet hittills, lite grann, tror jag. Tack för det, E. Till nästa gång! :)

Nåväl, återtåget, ja. Sist jag skrev ett inlägg här var samma dag som jag bröt ihop på ett arbetspass. Dagen efter det fick jag nej från jobbet jag sökt och kommit så långt i urvalsprocessen till, ni vet. Och dagen efter det klappade jag ihop totalt, jag hade gått in i väggen. Lite grann. Så det blev läkarbesök och FK och inget mer jobb under återstoden av förra året, förutom några obligatoriska mordgåtor då. Men det funkade. Jobbet på slottet är ju i alla fall ett som allt som oftast inte bara tar energi utan också ger det, så det är ju bra.
Hur som helst, nu är jag back in business. Men jag försöker ta det lugnare. Försöker att inte alltid stressa upp mig för minsta lilla. Försöker att sänka kraven på yttre perfektion och riktar in mig på det inre välbefinnandet i första hand. Försöker vara mer närvarande i det jag gör för stunden och inte alltid befinna mig i tanken tre dagar framåt i tiden.

Men helt avslappnad är jag inte, direkt. D blev varslad häromveckan (i och för sig väntat, men ändå), vilket innebär att det är viktigare än någonsin att jag lyckas skaffa mig en fast inkomst. Är inte direkt sugen på att behöva flytta ifrån drömlägenheten efter bara några månader, liksom. Så om någon har ett heltidsjobb till övers som ligger och skräpar, så kan jag lätt förbarma mig.

Kanske blir det lättare att få jobb om ett tag. Då har jag förhoppningsvis fått ut min examen. Min fil.kand. i svenska språket. Jepp. Jag har skrivit klart mitt sista släpande arbete och lämnat in det och fått det godkänt. Nu väntar jag bara på att det ska bli inrapporterat och hoppas på att jag inte har missuppfattat någonting... så att jag kan ansöka om examen. Wow.
Och dessutom, som spiken i kistan för min studenttid, idag kom återbetalningspapprena från CSN. Gaaaah!

Nåväl, jag har inte tid att sitta här längre nu. Jag måste surfa in på CSN och kolla upp lite grejer, och sen måste jag faan läsa min bok till torsdagkvällens bokcirkel! Varför ska "bra" litteratur automatiskt vara svår litteratur? Jävla Nobelkommitté.


RSS 2.0