Listan

Jag känner att det är dags att uppdatera Listan.

Mina favoritskådisar:

1. Kiefer Sutherland
- For ever and always.

1. Zachary Quinto
- Helt klart bäst i Heroes. Otäck, ond, skrämmande och het som lava.
Han har t.o.m. fått mig att nästan glömma Sendhil Ramamurthy!

3. Alan Rickman
- Stilige otäcke Alan. Still going strong.

4. Mads Mikkelsen
- Dansk. :)

5. Ewan McGregor
- Jag såg Änglar och demoner häromdagen. Gillade den. Och när jag surfade runt på IMDB blev jag påmind om den bästa filmen McGregor gjort: Trainspotting. Han måste in på listan.


Jobb och unge

Igår fick jag besked att jag får ett vikariat på sex månader, med start 1 juni. Det vill säga, jag har motsvarande en heltidstjänst, med schema, och en heltidslön (!) fram till slutet av november. Och jobbet innebär ett krav på vidareutbildning. Jag ska få bli skyddsvakt, minsann.
Grattis till familjen J-sson på Köpmangatan 12! :)

Lite mindre grattis till familjen J-sson på Köpmangatan 12...
till att ert sovrumstak är väldigt väldigt tunt,
och att djävulsavkomman i lägenheten ovanför er skriker väldigt väldigt högt,
väldigt väldigt tidigt.

Ungjävel.

Inte riktigt så farligt...

Dagen blev i alla fall bättre än jag trodde i morse. Precis som min bättre hälft D försäkrade mig om. Han är så klok.
Dagens jobb gick bra. Faktiskt riktigt bra efter omständigheterna.
Mina telefonsamtal som jag behöver göra ikväll lyckades jag inte så bra med. Två av dem resulterade i mobilsvar, och det tredje gav ingenting utom ett oräkneligt antal signaler. Får väl kanske försöka igen. Eller kanske t.o.m. på dagtid imorgon? Jag trodde folk svarade i telefon på kvällarna... Hmm. Fel av mig?

Söndagsslö

Inget speciellt att rapportera, egentligen. Helgen har flutit på som den brukar. Snabbt.

Jobbade 06-18 i fredags. Kvarvarande kväll tillbringade jag och D hemma hos F. Pizza, cola, rödvin, soffa, Black Adder och Youtube. Soft. Soft som fan. :)

Igår satt jag och förlustade mig med fru Lagerlöf hela dagen, och sen gick jag på fest på kvällen. En kursare från för jättelänge sen, och en kompis till henne, fyllde 60 år tillsammans. Jag hade ångest för den festen hela dagen. Jag var skitnervös, dels eftersom kursaren och jag har haft ytterst sporadisk kontakt de senaste typ två åren, och dels för att jag anade att jag inte skulle känna någon på festen. Men jag tog mig iväg i alla fall, och det blev inte alls så tokigt. Ett par personer kände jag, och det var trevligt att prata med dem. Och ett par personer som jag inte kände också.

Och idag... vad fan har jag gjort idag?
Ätit semilyxig frukost (med croissant!!) i soffan framför sista avsnittet av Heroes säsong 3.
Handlat mat
Läst ut Jerusalem bok 1
Spelat The Sims2
Ringt ett halvviktigt telefonsamtal

Tja, så mycket mer spännande blir det nog inte idag.

P.S. För övrigt är Zachary Quinto bara sååå het. 
Frågan är om han inte till och med seglat upp på förstaplatsen på min Lista...

Hur var det med rättvisan, egentligen?

Det är lätt att prata sig varm om hur fantastiskt det är med det svenska systemet, som ger människor betald föräldraledighet och låter dem komma tillbaka till sin plats efter många månader. Bara sådär. Välkommen, kul att ha dig tillbaka. Inget konstigt. Bara på det igen.

Men vem ser den andra sidan av myntet?
Dessa föräldralediga personer lämnar hål efter sig när de drar iväg på sin ledighet. Hål som fylls av nya människor. Människor som kanske till och med får skriva under ett kontrakt där det står att de är tillsvidareanställda 100 %. 
 Inte sällan gör dessa nya människor ett mycket bra jobb, fyller den föräldralediga personens plats med råge, rotar sig, trivs med sitt jobb och är en tillgång för företaget.
Dessa personer slängs ut som en påse sopor när den som varit föräldraledig ska tillbaka och ta över allt igen. Då är den "nya" personens arbete helt plötsligt inte värt någonting.
"Tack ska du ha, men nu är den här personen tillbaka, och trots att du har gjort ett jättebra jobb och trots att vi vet att du faktiskt trivs bättre med tjänsten än vad barnaalstraren gör, så ska du ut och barnaalstraren tillbaka in."

Jag tillhör inte den barnaalstrande sidan. Därför tycker jag att det är för jävligt att det får gå till såhär.

Lugnet före stormen

Stormen är morgondagens 12-timmar långa jobbpass. Jag ska göra det jag gillar minst av allt med detta mitt ena jobb. Åka till stället och kasta mig rakt i käften på blodtörstiga lastbilschaufförer. Usch. Jag har haft en klump i magen över detta i flera dagar. Imorgon är det mitt ansvar. Men i nuläget så är det också bara imorgon. Klarar jag bara morgondagen så är det lugnt sen. Jag ska i och för sig jobba 12 timmar på fredag också, men då med en aningen trevligare uppgift. Men det är klart, du råkar alltid ut för idioter nån gång.
Det jag lever på nu är känslan av hur gott ett glas rött kommer smaka på fredag kväll ca tjugo minuter i sju, när jag sitter hemma i soffan, ombytt.
Mmmm... :)

Idag har jag varit ledig. Eller nja... Man kan också säga att jag har jobbat utan att få betalt. För företaget Hemmet måste också skötas. Få se, vad har jag gjort idag?

Röjt i köket
Städat sovrummet
Bytt sängkläder
Dammsugit hela lägenheten
Skurat toaletten
Bokat tvättid (snart klar)
Införskaffat alkohol
Använt tvättiden
Lagat mat (snart klar)

Klockan är nästan halv sju nu, och eftersom jag måste gå upp så okristligt vansinnigt tidigt (klockan ringer 04:40 - det borde verkligen vara olagligt!!) så måste jag gå och lägga mig kl 21 ikväll. Och eftersom jag ska hämta tvätten och äta middag också, så betyder det att jag får ca två timmars slapptid ikväll. Då kanske jag festar till det med Selma Lagerlöfs "Jerusalem".

Om jag var religiös skulle jag be er be för mig, inför morgondagen. Nu får vi väl låta det bli lite som det blir.

I will go towards the light, and I will meet you on the other side.


Förklara logiken...

...i att DU visar upp långfingret för MIG och min kollega efter att VI gett DIG böter för att DU hade parkerat din lastbil på ett ställe där lastbilsparkering är förbjuden, och att du DESSUTOM hade ställt den på ett spärrområde.

Jag skulle vara jättetacksam för en förklaring, faktiskt. För jag vet ju att det är jag som är dum i huvudet och gör fel. Naturligtvis.
För jag har ju uniform på mig.
Och jag ger dig ju självklart böter enbart för att jävlas med dig. Du har ju absolut inte gjort något fel.
Inte det minsta.


***


BULLSHIT!

VÄX UPP OCH LÄR DIG TA LITE ANSVAR!!

Var faan kommer alla idioter ifrån?!

Jag upphör aldrig att förvånas.

RSS 2.0