Folk eller puckon? Same shit...

Jag ska nu skälla på alla jävla puckon här i världen. Nej, inte alla. Men de flesta. Till att börja med de puckon som finns i mer eller mindre officiella instanser. Varför vet inte en nyhetsuppläsare (på Mix Megapol, i och för sig, men i alla fall. RADIO!) att man inte omkommer till följd av en misshandel, utan att man avlider? Och folk i allmänhet sen. Varför säger folk att man tar självmord, när det heter antingen begå självmord eller ta livet av sig? Varför säger folk att man får lungcancer tack vare cigaretter, inte på grund av? Varför heter det numera chansen att flyplanet ska störta, och inte risken?

Jag begriper inte varför folk inte kan prata.

Jag själv är inte folk. Jag kan prata. Korrekt, till och med. Verkar vara jävligt unik på det sättet. Eh, hurra?


Frustrerad, arg och jätteledsen

Klockan är närmare halv två nu. Jag borde sova, men kan inte. Varför? Därför att jag är frustrerad, arg och jätteledsen.
De senaste veckorna har vi funnit små otrevliga överraskningar här och var i lägenheten - överraskningar i form av kattkiss. Bl. a. har de hittats i en klädhög (uteslutande bestående av mina kläder, för övrigt) och på badrumsmattan. Och så det senaste fyndet som skedde för ca två timmar sen - i vår säng. (På min sida.) Raka vägen genom sängkläder, täcke och bäddmadrass. Treeevligt.
Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen! Det är så frustrerande! Vi vet ju faktiskt inte vem av katterna det är (även om vi tror att det är Zelda som ligger bakom), så vi vet inte vem vi ska skälla på. Och dessutom ska man inte skälla på katten för något den gjort fel om man inte tar den på bar gärning när den gör felet - annars förstår den inte vad den gjort för fel. Och det är ju logiskt, i och för sig. Men vad ska vi göra då? *maktlös*
Är så arg! Känner för att sparka hårt på något. Allra helst katten som kissat i vår säng. Men sånt gör man inte. Istället ska man börja fjäska ännu mer för fanskapet så att den inte gör om det igen.
Alltså, rent förnuftsmässigt vet jag att katter inte kissar på fel ställen för att jävlas. De gör det för att visa på att något är fel. Det är ett uttalande från deras sida. Typ "rensa lådan oftare", eller "byt märke på maten", eller "släng ut den andra katten från mitt revir", eller "flytta härifrån, jävla puckon till människor så vi kan ta över världen i lugn och ro". Okej då. Förnuftet säger mig att så är fallet, katten vill bara få fram en poäng. Men jag börjar fan undra. (Min sida, mina kläder...?)
Och hur kul känns det liksom? Här tänkte man slå två flugor i en smäll (jag vill ha katt, katterna på katthemmet vill ha ett hem - vilken win-win-situation!) och man tror att man gör en god gärning och kanske t.o.m. får lite schysst karma vid sidan av att man får ett troget och mysigt husdjur. Man lägger ner tid och pengar och energi. Men vad får man tillbaka? Kattkiss i sängen och på kläderna. Tack som fan. Det känns ju verkligen värt det vid såna tillfällen. Verkligen.
"Jaha, men lämna tillbaka dem då, så blir du ju av med problemet! Det är väl inte så jävla komplicerat?!" säger säkert någon nu. Men då är det ju bara den lilla detaljen att bara tanken på att lämna tillbaka någon av våra små älsklingar till katthemmet gör mig gråtfärdig. Så jo, det är jävligt komplicerat.

Fan. Jag vill sova.
Men framför allt vill jag att katten ska sluta kissa på fel ställen!!!!!

HELVETE!

JORDEN ÄR I FARA!!!

Nog för att jag kanske kallar mig humanist då och då. Nog för att jag ser mig själv som ganska tolerant. Och nog är det lätt för mig i min priviligierade del av världen att sitta och säga det som jag nu ska säga.

Men jag har absolut ingenting till övers för de avskyvärda okunniga ignoranta tjuvjagande mördare som utrotar våra djur och förstör vår natur. ALLAS våra djur! ALLAS vår natur! För min del får dessa "människor" som helt utan skrupler och med gott samvete hugger ner regnskogen och slaktar bergsgorillorna och tigrarna - för lite jävla pengar! - gärna svälta/törsta/på annat sätt plågas ihjäl. Det är vad de förtjänar.
Era jävlar! Fattar ni inte?! Hur kan ni vara så vidriga? Jag skäms över att tillhöra samma art som ni. Ni är inte människor, för människor har hjärta och hjärna. Vad fan är ni? Ni är INGENTING!!! Men ni förstör ALLTING.

Jag är fyrfaldig WWF-fadder. Det är mitt ynka bidrag. 400 kr i månaden. Men jag inbillar mig att den summan faktiskt hjälper något, någonstans. Och jag gör det jag kan, just nu. Tänk om alla gjorde det.

Vad gör du?


Nu är det slut. Och nu börjar det.

Jaha, det var det.
Nu har jag jobbat klart på slottet för i sommar. SÅHÄÄÄÄÄÄR skönt är det. Men lite vemodigt också, såklart, det är ju slutet på en epok... tack för den här tiden, Fredrik! ;) Haha. Vet inte ens om Fredrik läser min blogg. Men i alla fall.
Ledig nu!!!
... i två dagar. Två och en halv, kanske. Sen bär det av tillbaka till Bevakningstjänst och SAKAB, minsann. Suck. Men SEN!!! SEN är jag minsann ledig i två veckor (innan det är dags att börja plugga igen). Gah. Det där jävla SEN kan ta sig i arschlet!

Nåväl.
Sedan sist har ju förresten Dennis och jag hunnit vara på Gotland också. Mycket trevligt. HÄÄÄÄRLIGT med semester. Och totalt jävla helunderbart att vara på Medeltidsveckan. *lycklig suck* Jag är SÅ född i fel tid. My god. Torsdagen (sista dagen - i väntan på nattbåten) avslutades på bästa tänkbara sätt. Först tornerspel. Sedan öl och skänktallrik på Kapitelhusgården - mitt absoluta favoritställe i hela Visby - med oljelampor, musik och folk i medeltida dräkter överallt! *lycklig suck igen*
Jag köpte en ny tjusig klänning också. Samma ställe som förra gången. Börjar bli stammis. :) Hon kan snart börja räkna sin årsbudget på mig...

*lycklig suck*

*****
Nu har jag jobbat färdigt - nu ska jag börja mitt nya liv.

Nu ska det motioneras.
Nu ska böcker läsas.
Nu ska mat lagas.
Nu ska vänner träffas.
Nu ska läxor göras.

Make way for the new and improved Suzer!

...kanske.

Kärlek till alla!!!

RSS 2.0