Det trodde ni inte va?

Tre nya inlägg på kort tid samma dag?! Två med innehåll, och så det här. :)

Det där med trafik...

Har ni funderat över det nån gång?
Jag gör det väldigt ofta. Det beror förmodligen på att jag, i mitt ena jobb (inte det på slottet...) kör mycket bil. D och jag har ju ingen bil längre, men det i sin tur innebär ju att jag ofta cyklar dit jag ska. Jag är alltså dubbeltrafikant. Dock inte samtidigt. ;)

Men allvarligt, det är väldigt intressant att fundera på hur vissa bilförare och vissa cyklister beter sig. Det är kul också att tänka på att oftast noteras cyklisternas fel när man själv kör bil... Men bilisternas fel noterar jag både när jag cyklar och när jag själv kör bil.
Det sägs ju att cyklister ska bete sig och ska behandlas som vilka andra trafikanter (bilister) som helst. Och när jag själv är cyklist upplever jag det ofta som att alla förväntar sig att man ska bete sig som en bilist. Men det där med att bilisterna ska behandla cyklister som andra jämlika trafikanter - MY ASS!!! Inte skulle någon (trots att det finns väldigt många idioter som av någon outgrundlig anledning har tillåtelse att hantera motordrivna fordon) få för sig att köra om en annan bil i fel fil bara för att sen svänga in framför den bilen  för att tjäna tre sekunder i en korsning, eller?? Men en cyklist är det helt okej att göra så med, verkar det som. Jävligt irriterande.
Någonting som jag aldrig kommer komma över är min ilska över bilister som inte blinkar när de ska svänga. ÄR det verkligen så jävla jobbigt att peta till den där lilla spaken?! Den sitter precis där vid ratten! Gaaaah!! Jag HATAR folk som inte blinkar!!!
...Det var egentligen det viktigaste.  :)

En bra titel på det här?

Kära bloggläsare, jag måste börja med att be om ursäkt. Jag ber förresten om ursäkt till mig själv också, som inte tagit mig tid till att skriftligt reflektera över de senaste veckorna. Men nu är jag här. Har ingen aning om var jag ska börja, och det kommer förmodligen bli väldigt rörigt här nu, men skit samma.

Vad har hänt sen sist? Ja, jag har faktiskt hunnit fylla 25. Kvartssekel. iiiiik! Men inte heller detta faktum har jag direkt hunnit reflektera över eller på något sätt tänka på, eftersom jag jobbade den dagen. Och hade jobbat och skulle komma att jobba som en gnu föregående och efterkommande vecka också... Jag blev grattad och firad, bl.a. av världens finaste och sötaste kollegor, chef och vänner på slottet, med tårta och bubbel. :) Så då kändes det verkligen som födelsedag. Är det förresten inte konstigt att man fortfarande (jag i alla fall) fortfarande blir sådär glad och generad och inte vet vart man ska titta när folk sjunger "Ja må du leva"? Har man inte vuxit upp tillräckligt och blivit mogen nog att ta det? Verkar inte så. Hur som helst, helmysigt. Tårta, bubbel och lite whisky. Vi körde ju spökvandringar den helgen, tre stycken på fredagskvällen och tre stycken på lördagskvällen. Spökvandringarna brukar innehålla skrik. Då behövs det whisky efter ett tag. Rasp, rasp. Släng dig i väggen, Janis Joplin. Men det blev en mycket lyckad helg, på det hela taget.

Jobbmässigt har det också hänt en del... Samma dag som förra blogginlägget skrevs hade jag faktiskt varit på en jobbintervju. Och dagen efter förra blogginlägget var jag på en jobbintervju till. En intervju som faktiskt ledde ett steg till, till en resa till Täby för lite vidare tester. Besked väntas i dagarna. Typ, imorgon. Nervös men glad. :) Håller tummarna.
Och annars har jag jobbat en hel del, både på det ena och det andra jobbet. Det blir att man tar allt man kan få, trots att det är slitit och tufft och gör det svårt att hinna med resten av livet. Det blir lite grann "carpe diem" inom arbetslivet. Typ: "Ta chansen till ett jobbpass nu, du vet inte när du får ett erbjudande nästa gång." Jobb innebär pengar. Och pengar behöver man. Alltid.

Vi har även haft en mycket lyckad inflyttnings/födelsedagsfest hemma. Massor med folk som alla verkade ha riktigt kul, och det blev sent. Så sent att jag gick och la mig i förtid, medan gästerna var kvar. Dennis fick slänga ut de sista vid halv tre-tiden. Hihi. Inte trodde vi att vi var så populära.
"Nya" lägenheten fyller två månader om en och en halv vecka. Vi har fortfarande inte fått upp gardiner i alla rum, haha. Men annars är det rejält inbott nu, och vi stormtrivs. Jag har äntligen fått mitt bibliotek, som jag önskat mig i så många år. Jag har verkligen ett bibliotek nu! Med en gudomligt skön vilfåtölj! :) Livet är bra härligt ibland.

Jag har dessutom varit på min första bokcirkelträff hemma hos den vansinnigt intelligenta Alexandra. (Det var hon som kom på idén, så... ja, och så pluggar hon ju till jurist också, men va fan...) ;) Hur mysigt som helst. Böcker, intelligenta medsystrar, intellektuella samtal, te och kakor. Kan inte bli bättre. Fattas bara rödvin, randiga polotröjor och cigaretter i munstycke så kan vi sopa mattan med Beauvoir och hela bunten. :) Alla stora dör i syfilis, inte sant, Isse? :)

Jag har varit på bio med två av mina favoritflickor. Vi såg "Låt den rätte komma in". Visst, den var väl bra sådär, men alltså... Boken är ju så vansinnigt bra, så filmen blev ju skräp i jämförelse. Men det går inte jämföra dem, å andra sidan, för en bok är bok och en film är en film och aldrig mötas de två. Typ. (Har redan läst om boken igen, det är helt sjukt, den var nästan ännu mer spännande andra gången jag läste den!) Filmen var ett helt okej torsdagsnöje i alla fall, och sen gick vi och tog ett glas på Stallyktan. Mycket mycket mysigt. Vad vore jag utan mina flickor? :)

Jag har varit hos tandläkaren också. Och det gick mycket bättre än jag trodde - jag hade nämligen inga hål! :) Yaaayyy! SKÖÖÖÖÖÖNT. För två år sen upptäcktes inte bara ett utan två hål vid undersökningen, och när jag skulle få dem lagade så bröt jag ihop, nämligen. Förmodligen berodde det på stress (jag höll på att skriva c-uppsats då) men det blev lite jobbigt när kallelsen till undersökning kom nu under hösten. Ville liksom inte vara med om nåt sånt igen. Och ville definitivt inte betala de jättemånga pengar som det kostar att få hål lagade. Men det gick bra! Hon hittade lite tandsten som hon tog bort, och så rådde hon mig att vara mer regelbunden med tandtråden, men annars såg det fint ut. Till och med min visdomstand som hade jävlats ganska rejält med mig ca två veckor tidigare hade lugnat ner sig. Hon tittade på den och sa "just nu ser den ut att utvecklas helt normalt, så vi avvaktar och ser om du skulle få problem med den, då får du höra av dig". Så jag kom mycket lindrigt undan, tycker jag. Men vid betalningen alltså... Tandhygienisten hade upplyst mig om att hon skulle dra av 300 kronor, tack vare tandvårdsreformen. Tjoho, tänkte jag. Och visst, minus 300 kronor var ju bra. Men summan jag fick betala blev ju ändå 400 spänn! Så utan reformen hade det alltså kostat mig 700!!! För en undersökning?! Men det var väl röntgenbilderna och tandstensborttagningen som fick det att dra iväg... Men i alla fall!!!

Örebro slott har klarat av att hålla en bokmässa också, som jag gladeligen gick in på GRATIS eftersom jag jobbar där... Jag tycker nog ändå att jag betalade ganska bra för mig, naturligtvis köpte jag en del böcker. :)

I fredags var jag med om något ganska unikt. D och jag hade en helt ledig kväll tillsammans. Lagade mat, pratade, umgicks. Hade tid. Och jag avstod medvetet från alla typer av intryck som kunde komma från skärmar av olika slag. Jag tittade inte på tv, kollade inte mailen/facebook/aftonbladet... Ingenting. Jag gick banne mig inte ens in i arbetsrummet. Efter maten satte jag mig i min fåtölj med ett glas vin och en bok. DET är livskvalitet.
Igår var en helt underbar dag. D och jag var båda lediga, och det var snö och sol och kallt ute, och vi gav oss ut på en härlig vinterpromenad i olika delar av stan i nästan två timmar. Så avstressande och sköööööönt! Och när vi kom tillbaka "hem" till Stortorget var det marknad, och "Bondens egen butik" hade en varubil där. Där gick vi in och handlade ekologiska närproducerade varor som ägg, honung, lingonglögg (som vi smakade senare under eftermiddagen) och en vansinnigt god vitlökskorv.
Och igår kväll var vi iväg på en av D:s födelsedagspresenter till mig.  En chokladprovning. Känn på det! :)

Sådär, det var lite ditt och lite datt. Phew! Vilken katharsis! Vad  skönt det känns att äntligen ha fått ur sig allt detta! ;)
Nån som har ett bra förslag på rubrik nu?

RSS 2.0