Men va faan...?!

Okej, lite mindre allvarligt än förra inlägget nu, men i alla fall.
Återigen är det en artikel från aftonbladet.se som gör mig upprörd. Fan, jag är Nemi! Jag ska inte läsa nyheter!
"Vi vill inte skapa ett förbudssamhälle, MEN..."
Nu verkar det som om man inte ska kunna få ta sig hem från fester eller motsvarande via cykel längre. Men om man inte känner för att åka taxi varenda jävla kväll man har varit någonstans och druckit mer eller mindre kvantiteter alkohol och självklart inte tänker sätta sig själv bakom en ratt, då?  Visst, man kan gå. Passa på nu gott folk, GÅ så mycket ni kan nu, för snart kommer det jävlar i mig en lag som säger att du inte får GÅ på trottoaren, eller ute bland folk över huvud taget, om du har druckit alkohol, för då kanske du kan vingla till och störa någon och så kan du ramla rakt ut i gatan och så blir du påkörd och dööööööör!!!!!
Suck.
Varför måste de alltid idiotförklara alla? I och för sig finns det ju en abnorm summa idioter här i världen, men JAG är inte en av dem.
Ge fan i att sätta förbud för precis allting som skulle kunna innebära risker. Låt oss riskera våra liv berusade på cykel om vi vill, för i helvete! Det är faan så mycket bättre än att någon av oss sätter sig berusad bakom en ratt.

JAG FÖRSTÅR INTE!!!

Jag har länge sett mig själv som en tolerant, vänlig och förstående person. Ganska naiv ibland, visst, men för den delen inte dum.
Men jag är uppenbarligen inte så förstående som jag tror, för jag kan för mitt liv INTE förstå alla dessa sjuka människor som skyller alla sina problem på omvärlden och ser det som sin rätt, till och med sin skyldighet (!), att förstöra liv och världar.
Jag lägger in text från dagens upplaga av Aftonbladet.se, angående skolmassakern i USA.

?Jag ska dö som Jesus?

Postade bilderna ? efter de första morden
Blacksburg.
Massmördaren Cho Seung-Hui, 23, poserar med sina vapen.
  Mellan morden på skolan skickade han ett paket till tv-stationen NBC där han motiverar massakern.
  ? När tiden var redo gjorde jag det. Jag var tvungen, säger han i en av 27 videofilmer.
Klockan 09.01 i måndags morse lämnades paketet in på ett postkontor i Virginia.
  Då hade det gått en timme och 45 minuter sedan Cho Seung-Hui öppnat eld och dödat två personer på studenthemmet West Ambler Johnston. Bara minuter återstod till massakern i Norris Hall där 30 elever dödades.
  När anställda på tv-bolaget NBC i går öppnade paketet med returadress Blacksburg, fick de en chock.
  Mördarens avsked till världen innehöll 27 videofilmer, 43 bilder och ett 1 800 ord långt manifest.
  
Hat och angrepp
  Cho Seung-Hui nämner ?martyrer som Eric och Dylan? ? en tydlig referens till tonåringarna Eric Harris och Dylan Kiebold som mördade tolv elever och en lärare under skolskjutningen i Columbine 2003.
  Materialet är fyllt av hat och förvirrade angrepp på icke namngivna fiender.
  ? Ni har slagit sönder mitt hjärta, våldtagit min själ och bränt mitt samvete. Ni trodde att det var en patetisk pojkes liv ni utraderade. Tack vare er dör jag som Jesus för att inspirera generationer av svaga och försvarslösa människor, säger han.
  Han lägger ansvaret på massakern på rika människor och konsumtionssamhället.
  ? Ni hade hundra miljarder chanser att undvika det som hände i dag. Men ni beslutade er för att spilla mitt blod. Ni trängde in mig i ett hörn och gav mig bara en utväg. Valet var ert. Nu har ni blod på era händer som aldrig kan tvättas bort, säger han.

******************************

Alltså, jag orkar inte ens börja svära och fråga "vad i helvete?!", vilket brukar vara min reaktion på en hel del. Men... Jag kan verkligen inte begripa hur den här typen av människor är funtade. Jag har inte läst psykologi, jag har ingen erfarenhet av psykiska störningar (även om jag trott att jag själv varit det ibland) så det är väl inte så konstigt, kanske. Men, alltså... AAAAARRRGH!

"Martyrer som Eric och Dylan", skriver han. "Martyrer"?! Okej, nu orkar jag: VAD I HELVETE?!?! De var två jävla sjuka idioter som sköt ihjäl ett antal oskyldiga och för dem förmodligen ganska okända människor. JAG FÖRSTÅR INTE!!!
Varför varför varför?!?!?! Varför tror personer av den här sorten att de gör någonting bra?! Varför tror de att andra människor kommer se upp till dem med respekt för att de har skjutit ihjäl en massa människor?! Och varför varför varför i helvete säger de - om de nu faktiskt är så pass medvetna att de vet att det de gör är fel - att det är andra människors fel? Varför varför varför allt detta meningslösa våld? Vilken nytta tror de att det ska göra??

Okej. Ponera att du varit mobbad hela din uppväxt av tre personer. Sen växer du upp, får tag i ett vapen (såklart, eftersom det tydligen är lösningen på allting(!)) och ska hämnas. Borde du då inte hämnas på de tre personerna? Inte på tjugo andra människor som råkar andas samma luft som du just den där dagen?

Det är precis som med våldtäktsmän. De flesta, inte alla, men de flesta av de som växer upp och blir våldtäktsmän har själva blivit utsatta för någon form av övergrepp. De växer upp med en känsla av vanmakt och tror att för att bli av med den känslan så måste de göra samma sak som de blivit utsatta för, mot någon helt annan - bara gärna lite värre. Mot någon HELT ANNAN!!! Inte den som utsatte dem för övergreppen. Nej då. Utan någon HELT ANNAN som de kanske inte ens känner!!
VAD får dessa människor att tro de har rätten att förstöra en oskyldig människas liv? För att någon gjorde det mot dem. Okej, jag kan förstå att man vill hämnas. Men fattar de inte? Det är ju en ond spiral! Någon måste sätta stopp!!!

NU FÅR DET VARA NOG! NÅGON MÅSTE SÄTTA STOPP!!!

Vem jag är? Det ska jag berätta. Men det kommer ta tid.

Tistla Tirfing? Vad fan är det för namn, kanske ni undrar? Jo det ska jag ta och berätta - det är mitt alter ego. Det är mitt egenhändigt komponerade alias, för mitt magiska, innersta jag. Det är inte konstigare än så.
Tistla är en kvarleva från mina lite yngre år, när jag kände att jag inte passade in någonstans eller med någon eller några.  Ett minne från tiden då alla andra var bättre, vackrare och mer värdiga människor än jag, då jag kände mig som en ensam tistel på en äng, omringad på håll av otaliga vackra blommor.
Den som är bevandrad i fornnordisk mytologi känner kanske igen mitt alter ego-efternamn. Tirfing är namnet på ett sägenomspunnet svärd, smitt av dvärgar åt en rysk hövding vid namn Svafurlami. Denne hövding blev dödad av bärsärken Arngrim, i vars ägo Tirfing då föll. Arngrim höll till på Bolmsö, mittpunkten i Sagobygden, och han och hans tolv söner omtalas i Hervararsagan. Än idag pryder det flammande svärdet Tirfing Bolmsös sockenfana. Som en hyllning till mina rötter fick alltså Tirfing bli mitt efternamn.

Jaha, så trillade jag också dit...

Hur gick det här till? Man kliver upp på morgonen, lite bakfull, och så har man helt plötsligt startat en blogg. Precis som alla andra. Jaha? Ska bli intressant. Framför allt att få ordning på sidan, kanske. Kan ju inte så mycket om sånt här. Men jag kan mycket annat, och kanske framförallt: jag TYCKER väldigt mycket om, (inte bara tycker om som i betydelsen "gillar" utan också tycker mycket om, som i betydelsen "jag har åsikter om" ) mycket annat. Och det blir väl det som den här nedrans bloggen får handla om, helt enkelt.
Döm mig inte. Man kan testa allt en gång. ;)


RSS 2.0